Programi “Java e festave të nëntorit” – Komuna Dibër

32


Programi “Java e festave të nëntorit” i shoqatës së historijanëve të Dibrës në bashkëpunim dhe mbështetje financiare të komunës Dibër, filloi sot me shënimin e ditës së alfabetit të gjuhës shqipe dhe shpalosjen e monumentit 110 vjet pamvrasi.
Në këtë tubim fjalën përshëndetëse e mbajti krytari komunës z. Hekuran Duka përpara të pranishmëve veteranë të arsimit shqip në Dibër, kryetarit të këshillit komunal Fuat Spahiu bashkë me antarë të këshillit komunal, drejtorët e shkollave komunale nëntëvjeçare, qytetrë të komunës. Pastaj u lexua kumtesë nga historianë për rëndësinë e kësaj date të rëndësishme historike. znj Qendresa Muca Pacuku kryetare e shoatës së historianëve dibranë, foli për aktivitete që do të realizohen gjatë kësaj jave në qytetin tonë duke i ftuar të gjith qytetarët në pjesmarje masive.
Urime festat e nëntorit!



Huazuar nga