Tërhiqet qeveria, fasha 800 kW/orë nuk do të hyjë në fuqi nga nesër!

12


Fasha e konsumit për energjinë 800 KW mbi çmimin e mbrojtur nga qeveria për konsumatorët familjarë nuk do të hyjë në fuqi këtë 1 tetor, sikurse ishte njoftuar nga kryeministri Edi Rama.

Rama, në një videomesazh të shpërndarë në “Facebook”, tha se brenda këtij muaji, KESH ka ulur ndjeshëm kërkesën për energji. Përveç shirave, në vendimin për të hequr dorë nga vendosja e fashës ka ndikuar dhe reagimi pozitiv i konsumatorëve, sipas tij.

“Në 1 shtator kur ne vendosëm fashën me çmim të mbrojtur deri 800 kë, kërkesa për energji nga KESH ishte rreth 17, 000 KWh, sot është rreth 11, 000 Këh.

Kur lançuam fashën mbi 800 KWh, kjo kërkesë ishte ndjeshëm më e lartë se sa ç‘është sot pra, dhe pa diskutim në këtë ulje të ndjeshme ka luajtur rol rënia e temperaturave të nxehta, por s’ka dyshim se rol të rëndësishëm ka edhe fillimi i dukshëm i një qasje pozitive të abonentëve familjarë për ta kursyer energjinë.

Nga ana tjetër ditët e fundit, kemi pasur përmirësim të nivelit në Fierzë, aty ku është dhe burimi kryesor i energjisë, dhe presim që të materializohen dhe parashikimet për reshje të tjera në fund të dhjetë ditëshit të parë të tetorit”.


Top Channel

Huazuar nga