Jemi të fokusuar në thellimin e partneritetit bilateral

1


Kryeministri Dimitar Kovaçevski në kuadër të pjesëmarrjes në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York, sot realizoi takim me Derek Shole, këshilltarin amerikan për politikë të jashtme dhe autor i cili momentalisht punon si këshilltar në Departamentin Amerikan të Shtetit, transmeton Portalb.mk.

Në takim u konfirmua partneritet strategjik mes SHBA-së dhe Maqedonisë së Veriut.

“Në takim Kovaçevski dhe Shole diskutuan për projektet aktuale në energjetikë dhe tranzicionin energjetik. Dy vendet përsëritën përkushtimin në kushte të krizës energjetike botërore për rritjen e diverzifikimit energjetik. SHBA dhe Maqedonia e Veritu theksuan përkushtimin për përforcimin e partneritetit në tranzitin dhe prodhimin e burimeve ripërtrirëse të energjisë”, thuhet në kumtesën e qeverisë.

Temë e takimit ishte edhe kryesimi i Maqedonisë së Veriut me OSBE-në dhe rëndësia e këtij kryesimi në proceset globale gjatë kohës së krizës botërore.

 

Huazuar nga