Si një pikturë, NASA publikon foton mahnitëse nga qielli i Jupiterit

1


NASA ka publikuar një fotografi mahnitëse të shkrepur në qiellin e Jupiterit.

Fotoja u shkrep nga JunoCam, kamera me dritë të dukshme që ndodhet në bordin e sondës Juno, dhe që tregon retë në qiell. Zhvilluesi i softuerit, Gerald Eichstädt, ka krijuar paraqitje mahnitëse 3D të reve.

“Misioni Juno na ofron një mundësi për të vëzhguar Jupiterin në një mënyrë që është në thelb e paarritshme nga vëzhgimet teleskopike të bazuara në Tokë. Ne mund të shikojmë të njëjtat veçori të resë nga këndvështrime shumë të ndryshme brenda vetëm pak minutave”, tha Dr Eichstäd.

Në shikim të parë në këtë foto, do t’ju falet që do ta ngatërroni atë si një pamje nga afër të qershisë së një kek keku të shijshëm. Top Albania Radio shkruan se rrotullimet dhe majat me teksturë janë në fakt re në qiellin e Jupiterit, të cilat janë fotografuar nga sonda Juno e NASA-s

“Juno është një sondë hapësinore e NASA-s që është rrotulluar rreth Jupiterit që nga viti 2016. Në bord, ai ka një kamerë me dritë të dukshme të quajtur JunoCamera, e cila bën rregullisht foto mahnitëse të Jupiterit dhe hënave të tij.”.

See Jupiter's 'Frosted Cupcake' Clouds in Wild, Swirling 3D Views - CNET


Top Channel

Huazuar nga