Home Lajme nga Maqedonia Milevski kundërshton propozimin francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë

Milevski kundërshton propozimin francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë

8
0

Mosmarrëveshjet dypalëshe nuk duhet të bëhen kushte evropiane dhe integrimi evropian i Maqedonisë nuk duhet të jetë peng i frustrimeve të Bullgarisë, tha ministri i Vetëqeverisjes Lokale dhe lider i Partisë Liberal Demokratike, Goran Milevski.

Ai është i pari nga qeveria që kundërshton me zë të lartë propozimin francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë, duke deklaruar se do ta përfaqësojë këtë pozicion brenda partisë dhe në qeveri.

Franca faleminderit, por Jo. Mosmarrëveshjet dypalëshe nuk duhet të bëhen kushte evropiane ashtu si mosmarrëveshja midis Sllovenisë dhe Kroacisë nuk ishte për anëtarësimin e Kroacisë në BE. Gjuha nuk mund të jetë kompromis, tashmë është një çështje e zgjidhur me Marrëveshjen e Prespës.

BE-ja duhet të dijë të deklarohet nëse e do Maqedoninë në BE apo jo. Nuk kemi më kohë për të humbur. Nevojitet zhvillim i shpejtë me politika dhe qëndrime të qarta ndaj BE-së dhe kushteve të tyre të përhershme.

Ne do të hyjmë në BE si maqedonas me historinë, kulturën, traditën dhe vlerat tona shekullore, me gjuhën dhe veçoritë tona dhe hyrjen si shtet i dytë bullgar, as nuk duam, as askush nuk mund ta pranojë, as t’i përgjigjet realitetit dhe historisë.

Komisioni për Histori të paraqesë për inspektim se për çfarë kanë rënë dakord me ata nga Bullgaria. Tre historianë nuk mund të jenë e vërteta historike. Për secilën zgjidhje të tyre duhet të ketë një konsensus të gjerë shoqëror”, tha Milevski./Telegrafi/
Huazuar nga

Previous articleStërvitje intensive në Slloveni – Tv Klan
Next articleOsmani për marrëveshjen me Serbinë: Tani zbatimi është hapi kyç përpara