OKB konfirmon evakuimin e 100 civilëve nga fabrika e çelikut

79


20:37 03/05/2022

OKB ka konfirmuar se rreth 101 persona janë evakuuar me sukses nga fabrika e çelikut Azovstal. 

Një zyrtar i OKB-së tha se shumica e të evakuuarve janë në Zaporizhzhia, ku po marrin ndihmë humanitare.

“Falë operacionit, 101 gra, burra, fëmijë dhe persona të moshuar më në fund mund të largoheshin nga bunkerët poshtë Azovstalsteelworks dhe të shihnin dritën e diellit pas dy muajsh,” tha Osnat Lubrani, koordinatori humanitar i OKB-së për Ukrainën.

Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, i përfshirë gjithashtu në operacionin e kalimit të sigurt për civilët, konfirmoi gjithashtu se njerëzit nga zona e uzinës Mariupol kishin arritur në Zaporizhzhia të martën.

Në deklaratë thuhet se mes tyre ka dhe të plagosur./tvklan.al

Huazuar nga