Dimitrovski: Rusia luan me emocionet e njerëzve për ëndrrat kombëtare

40


Zv. ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Zoran Dimitrovski konsideron se ministri Bujar Osmani ka informacione relevante për personat në institucione që nuk duan të arrijnë marrëveshje me Bullgarinë dhe po pengojnë.

“Të informohen institucionet dhe të ndërmerren masa, nëse ka pengesë për realizimin e interesit shtetëror. Nëse dikush e thërret dhe e pengon nga një qeveri tjetër, është një lloj veprimtarie ilegale dhe antishtetërore. Institucionet duhet të veprojnë”, vlerëson Dimitrovski në emisionin “Top Tema”.

Sipas tij, nuk ka dyshim për interesin e Rusisë për të penguar integrimin e Ballkanit Perëndimor në BE.

“Rusia këtë nuk e ka thënë publikisht dhe thotë se nuk e ka problem, por që nga integrimi i Maqedonisë në NATO dhe pushtimi i Ukrainës, armiqtë e Rusisë janë pozicionuar qartë. Influenca e Rusisë në Ballkanin Perëndimor po intensifikohet, duke prekur strukturat nacionaliste dhe antiperëndimore.

Ai provon mjete hibride në media për interesat e saja. Jam vërtet i tronditur që njerëzit që mbështesin Rusinë nuk i kuptojnë synimet e Rusisë që ajo luan me emocionet e njerëzve për ëndrrat kombëtare. Të luash në të dyja anët e hap Rusinë në këtë kontekst, të mos ketë mirëkuptim dhe paqe mes popujve të Ballkanit Perëndimor”, thotë Dimitrovski./Telegrafi/

Huazuar nga