Greqia zgjatë edhe për një javë masat aktuale të udhëtimit për shtetasit e RMV-së

43


Masat dhe rregullat aktuale për udhëtimin drejt Greqisë, pra çertifikatat evropiane të detyrueshme për Covid-19, lidhur me vaksinimin, kalimin e coronavirusit apo rezultatin negativ për test PCR ose rapid, janë shtyrë edhe për një javë, ndërsa kjo vlen edhe për qytetarët e Maqedonia e Veriut, tha korrespondenti i AIM-s nga Athina.

Vendimi i ri ministror “Parakushtet për hyrjen në vend për të kufizuar përhapjen e Covid-19” është publikuar tashmë në Fletoren Zyrtare të Greqisë dhe hyn në fuqi nesër në mëngjes dhe do të jetë i vlefshëm deri më 11 prill 2022.

Ndryshime ka në kohëzgjatjen e vendimit dhe këtë herë është një, jo dy javë, siç ishte deri tani, si dhe në dispozitat e izolimit në rast të një rezultati pozitiv në testimin e pikave hyrëse në vend, dispozitat që nuk përfshihen në vendimin e ri.

Për dokumentin që lidhet me Covid-19, rregullat mbeten të pandryshuara, çertifikata e vaksinimit është e vlefshme për nëntë muaj pas dozës së dytë dhe 180 ditë pas kalimit të coronavirusit, ndërsa nëse udhëtoni me test i njëjti nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë./Telegrafi/

Huazuar nga