Kolona me ndihma humanitare e Kryqit të Kuq niset për në Mariupol

50


10:42 01/04/2022

Kolona me ndihma humanitare e Kryqit të Kuq ka mundur të largohet nga Zaporizhzhia, duke udhëtuar drejt Mariupolit me qëllim që të lehtësojë evakuimin e civilëve nga qyteti i rrethuar, pasi ka marrë garanci sigurie nga të gjitha anët.

Ky udhëtim nga Mariupoli është përshkruar nga Kryqi i Kuq si shumë i rëndësishëm pasi dhjetëra mijëra njerëz kanë mbetur ende të bllokuar brenda qytetit të bombarduar nga trupat ruse.

Por ana ana tjetër, ky mision nuk ka një garanci të plotë për sukses duke pasur parasysh se përpjekjet e mëparshme për të krijuar korridore humanitare nuk kanë funksionuar sepse armëpushimet e rëna dakord paraprakisht nuk u zbatuan.

Kuptohet se qëllimi kryesor i kësaj kolone të vogël të Kryqit të Kuq do të jetë të lehtësojë dhe shoqërojë evakuimin e civilëve nga Mariupol në autobusët e ofruar nga qeveria ukrainase.

Ky operacion është parashikuar që të kryhet brenda një dite./tvklan.al

Huazuar nga