Aplikacioni “Truth Social” i Donald Trump lançohet në “Apple”

75


13:22 21/02/2022

Sipërmarrja e re e mediave sociale e Donald Trump, “Truth Social”, filloi mbrëmjen e së dielës në “Apple”, duke shënuar potencialisht kthimin e ish-presidentit në mediat sociale pasi ai u ndalua nga disa platforma vitin e kaluar.

Aplikacioni ishte i disponueshëm për t’u shkarkuar pak para mesnatës dhe u shkarkua automatikisht në pajisjet “Apple Inc.” që u përkisnin përdoruesve që kishin porositur paraprakisht aplikacionin. Disa përdorues raportuan se kishin probleme me regjistrimin për një llogari ose u shtuan në një listë pritjeje me një mesazh: “Për shkak të kërkesës masive, ne ju kemi vendosur në listën tonë të pritjes“.

Aplikacioni ka qenë i disponueshëm për njerëzit e ftuar për ta përdorur atë gjatë fazës së testimit, raportoi më parë “Reuters”. Trump u ndalua nga një sërë platformash në rrjetet sociale  pas sulmit të 6 Janarit 2021 në Kapitol të SHBA-së  nga mbështetësit e tij, pasi u akuzua për postimin e mesazheve që nxisnin dhunë.

Klan News

Huazuar nga