Peshevska: Ne mbetemi të qëndrueshëm, e drejta për vetëvendosje është e drejtë e pakontestueshme

16

Lidhur me Marrëveshjen e Prespës, kemi qëndrim konsistent, siç e kemi Marrëveshjen për Fqinjësi të Mirë me Bullgarinë, tha në emisionin e sotëm “Rruga Drejtë” në Alsat, përfaqësuesja e opozitës VMRO-DPMNE, Zhaklina Peshevska. E pyetur se cili është qëndrimi i partisë për dy marrëveshjet, pas një dekreti nga Presidenti i SHBA Xho Bajden, Peshevska tha:

– Advertisements –


Ne bazohemi në vendimet e marra me ligj, siç është vendimi i KSHZ-së, në vitin 2018, kur u zhvillua referendumi. Nuk lëvizim nga ky qëndrim. E drejta për vetëvendosje është e drejtë e patjetërsueshme dhe nuk ka lëshime në ato pjesë,” tha Peshevska.

Burimi