Varhei: Nëse nuk zgjidhet kontesti me Bullgarinë, Shqipëria mund të fillojë negociatat e vetme

11

Varhei për herë të parë përmendi se BE-ja mund të çel negociatat vetëm me Shqipërinë, nëse vendi ynë nuk e zgjidh kontestin me Bullgarinë. Pra, ka mundësi të ndodhi skenari i ndarjes së Maqedonisë së Veriut me Shqipërinë, ndryshe nga se është trajtuar deri më tani, si një paketa e përbashkët për të dyja vendet. Por, ai tha se Komisioni Evropian po punon fuqishëm që të zhbllokojë procesin e integrimit dhe të zgjidh sa më parë kontestin me Bullgarinë.


Burimi