Virxhinia Perëndimore do t’iu japë të rinjve bono për t’u vaksinuar

11

21:00 27/04/2021
Pagesa prej 100 dollarësh për moshën 16-35 vjeç do t’i motivojë ata të marrin një vaksinë Covid 19
Pagesa prej 100 dollarësh për moshën 16-35 vjeç do t’i motivojë ata të marrin një vaksinë Covid 19
Një shtet amerikan do t’u ofrojë të rinjve një bonus prej 100 dollarësh nëse marrin një vaksinë Covid-19. Virxhinia Perëndimore thotë se shpreson që pagesa për moshën 16 deri 35 vjeç do t’i motivojë ata të marrin dozat.
Guvernatori i Shtetit, Jim Justice, është shprehur se fëmijët sot ndoshta nuk e kuptojnë vërtet se sa të rëndësishëm janë. Virxhinia Perëndimore ishte ndër shtetet kryesore të SHBA-së për nivelet e vaksinimit, por përparimi është ngadalësuar në javët e fundit.
Rreth 52% e 1.5 milion banorëve të saj kanë marrë të paktën një dozë. Bonusi do të financohet nga një paketë lehtësimi Coronavirus 1.9 trilion dollarë e cila hyri në fuqi në SHBA muajin e kaluar.
Studimet kanë treguar se rreth 25% e amerikanëve të moshës 18 deri 29 vjeç thonë se duan të presin dhe shohin para se të marrin dozën, krahasuar me vetëm 7% të atyre të moshës mbi 65 vjeç, sipas një sondazhi nga Fondacioni Kaiser Family kryer muajin e kaluar .
Të gjithë në SHBA mbi 16 vjeç tani kanë të drejtë të vaksinohen. Klan News
Për rezultatet paraprake të zgjedhjeve 2021 vizitoni rezultatet.tvklan.al

Linku i Huazuar