Çfarë duhet të dini, nëse pini ujë pas çdo vakti?

21

Shumë njerëz, duke përfshirë edhe ju, janë mësuar të pinë një gotë ujë para një vakti për të krijuar një ndjenjë të ngopjes dhe për të ngrënë më pak.

Nga ana tjetër, ka disa që zgjedhin të plotësojnë një vakt të shijshëm me një gotë ujë. Çfarë duhet të dinë ata të kategorisë së dytë?

Sipas ekspertëve, uji pas vaktit ka të bëjë me tretjen dhe jo vetëm që nuk e parandalon por edhe e lehtëson atë. E njëjta gjë vlen edhe për pirjen e ujit gjatë vaktit tuaj. Uji, vërejnë ekspertët, nuk hollon lëngjet gastrike, kështu që procesi i prishjes së ushqimit zhvillohet normalisht.

Në veçanti, uji, si lëngjet e tjera, ndihmon në prishjen e ushqimit në mënyrë që trupi të thithë lëndët ushqyese që gjenden në të.
Burimi