Shima: Fushata e shëmtuar, si dalë nga Kinostudio Shqipëri e Re, model qysh nga Lufta e Parë Botërore

14

Në Politikon nga Alfred Lela në RTV Ora, historiani i artit Rubens Shima u shpreh se fushata aktuale zgjedhore, është e ngjashme me ato të Kinostudios Shqipëria e Re.

Shima: Unë nuk para e ndjek fushatën, por shoh që steriotipet jamë po ato. Ai steriotip që vjen nga komunizmi me pak plotësime nga Kinostudio Shqipëri e Re ndërtohet një fushatë krejtësisht e shëmtuar ku dalim te një teknikë e propagandës që është etiketimi.

Etiketimi dhe bërja e grafikëve duke mos i krahasuar është një teknikë e tillë, apo ballafaqimi i së shkuarës me të keqen dhe të ardhmen me të mirën. Kjo është një formë primitive e të bërit fushatë dhe këto steriotipet e diskursit verbal dhe pamor, të tipit njëri punëtor e tjetri gjumash, është një model qysh nga Lufta e Parë Botërore.Source link