Karaxhoski: Virusi nuk është i njëjti si ai i nëntorit

13

Kryetari i Komisionit të Sëmundjeve Infektive, Zharko Karaxhoski thotë se situata epidemiologjike është jo e siguritë dhe se këto masa si fillim kanë për qëllim qetësimin e shpërndarjes së pandemisë dhe të ruajtjen personelit mjekësor. Sipas tij në 5 qytete faktori R është mes 0.9 dhe 1.84, ndërsa në qytetet tjera paraqitëset pasqyrë më e lehtë epidemiologjike.

“Virusi nuk është i njëjti ai i nëntorit. Numri i personave të hospitalizuarve dallon nga ai i nëntorit. Nëse atëherë ministrit Filipçe i thamë se 1.100-1.200 raste në ditë mund t’i përballojmë, në tri javët e fundit ka pasur një bum të rasteve pozitive. Probabiliteti është sjell nga 1200-1300”, tha Zharko Karaxhoski, kryetar i KSI-së.

Burimi