Shtyhet seanca për zgjedhjen e presidentit në Kosovë

11

Shtyhet seanca për zgjedhjen e presidentit në Kosovë. Vendimi u njoftua nga kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, pasi deputetët u kthyen nga minutat e pushimit.

 

“Seanca për zgjedhjen e presidentit të Republikës së Kosovës do t’i vazhdojë punimet nesër më datë 4 prill 2021 në orën 17:00”, tha Konjufca.

 

Dy raundet e para të votimit dështuan sepse Vjosa Osmani nuk siguroi dot 80 vota. Në raundin e tretë të votimit, duhet që në sallë të jenë minimalisht 80 deputetë dhe të votojnë për një prej kandidaturave 61 prej tyre. Nëse edhe ky raund dështon, Kosova vendi shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme të cilat duhet të mbahen brenda 45 ditësh.

Huazuar nga