Gjermania raportoi gjatë së shtunës numrin me të lartë të rasteve të reja me koronavirus që nga muaji prill.

Sipas të dhënave zyrtare, në 24 orët e fundit 2297 persona të tjerë rezultuan të prekur nga virusi vdekjeprurës. Megjithatë duhet thënë që Gjermania realizon mbi 1 milionë testime në javë, nga 500 mijë që bëheshin 5 muaj më parë.

Që nga nisja e pandemisë në vend raportohen 270 mijë persona të infektuar, 9384 prej të cilëve kanë humbur jetën, duke shtuar këtu dhe 10 viktimat e ditës së fundit.

Rajohet më të goditura janë Wesfalia dhe Bavaria.Linku origjinal