Nëpërmjet një njoftimi të OBRM-PDUKM-së thuhet se “deklarimi i kreu të KSHZ-së, Oliver Derkoski se ndaj KSHZ-së ka trysni, është dëshmi se kemi punë me Qeveri që dëshiron zgjedhje jo të rregullta”.

Sipas tyre, burimi i këtyre trysnive vjen nga Qeveria nga siç thonë nga OBRM-PDUKM, qeveria në ikje e Zoran Zaevit.

“OBRM-PDUKM dënon të gjitha format e trysnive ndaj KSHZ-së nga Zaev dhe Qeveria. Kërkojmë t’i heqin duart nga institucioni dhe ta lënë të vendosë sipas ligjit”, shprehen nga OBRM-PDUKM.

Ata shtojnë se qytetarët duhet në mënyrë të pavarur dhe demokratike ta shprehin vullnetin e tyre ndërsa zgjedhjet dhe procesi zgjedhor duhet të zbatohet në përputhje me ligjet./Telegrafi/

Source link