Inspektorati i Bujqësisë ka kapur tre persona të cilët po peshkoni në mënyrë të paligjshëm në Liqenin e Ohrit, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Brenda aktiviteteve të vazhdueshme në përputhje me vendimet të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Inspektorati i Bujqësisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave, Ministrinë e Brendshme – SPB Ohër dhe Policinë e Liqenit, më 20 maj 2020, zhvilluan një aksion për të luftuar peshkimin e paligjshëm në ujërat e Liqenit të Ohrit.

Përveç kësaj, në liqenin afër autokampit “Andon Dukov”, u gjetën tre persona duke gjuajtur në mënyrë të paligjshme krap dhe të cilët po e dërgonin në barakat në rrethinë.

Pas një urdhri të sigurimit të mëparshëm të siguruar, prokurori kompetent publik kreu një kontroll dhe konfiskoi 10 rrjeta peshkimi krapi të madhësive të ndryshme dhe peshk “krap” me peshë rreth 60 kilogramë. Në operacion u kap edhe një varkë metalike”, thuhet në deklaratë./Telegrafi/

Source link