Data e zgjedhjeve është përcaktuar që nga miratimi i Dekretit me fuqi ligjore për të ndaluar të gjitha aktivitetet zgjedhore, që do të thotë se pas gjendjes së jashtëzakonshme afatet e zgjedhjeve vazhdojnë, tha kryeministri Oliver Spasovski në një intervistë për “TV Klan”.

“Nuk bëhet fjalë për ankesë ose kundërshtim të zgjedhjeve, sepse ne kemi një gjendje të vendosur, të parashikuar nga Kushtetuta dhe ligjet. Ju e dini që zgjedhjet e parakohshme parlamentare u përcaktuan, si rezultat i një takimi të tillë të liderëve, në të cilën ata vendosën të zhvillojnë zgjedhjet parlamentare në 12 prill”, tha Spasovski.

Ai theksoi se pandemia me Covid-19 kërkon nga të gjithë një përgjegjësi serioze në marrjen e ndonjë vendimi.

“Tani virulenca e virusit është në rënie dhe si rezultat i temperaturave të larta, është një fakt që OBSH tregon gjithashtu se intensiteti i epidemisë do të kthehet tek ne nga vjeshta ose dimri”, tha Spasovski./Telegrafi/

Source link