Ditmire Shehu, anëtare dhe nënkryetare e KSHZ-së (KSHZ), tha se as qeveria dhe as Komisioni për sëmundje infektive nuk i kanë informuar ata për zgjedhjet parlamentare në mes të pandemisë së coronavirusit dhe kur nuk duhet të mohohet e drejta e votimit i asnjë qytetari, përfshirë edhe ato të izoluara, thonë nga KSHZ.

“Ne nuk kemi protokoll për zgjedhjet. Ne duhet të ulemi me Komisionin për sëmundje infektive, sepse këto zgjedhje janë të ndryshme, ekziston një rrezik i madh për shëndetin e qytetarëve.

A do të na duhen maska ​​për anëtarët e këshillave të zgjedhjeve, cila është distanca midis atyre 15 personave, si do të jetë votimi, si do të votojnë njerëzit e izoluar, a do të votojnë në të njëjtat vendvotime si më parë, dhe duhet t’i marrim të gjitha këto pyetje përgjigjen. Sepse KSHZ po organizon zgjedhjet dhe nesër ne do të mbajmë përgjegjësi nëse votuesit në zgjedhje infektohen”, tha Shehu./Telegrafi/

Source link