8:10, 19 Maj 2020

Sot janë bërë 21-vjet nga kryerja e njërës prej masakrave kundër shqiptarëve të Kosovës, nga ana e regjimit të kriminelit Sllobodan Millosheviq.

Masakra e Burgut të Dubravës është kryer prej datës 19 deri më 24 maj 1999.

Nga kjo masakër famëkeqe janë vrarë 160 të burgosur shqiptarë dhe janë plagosur mbi 300 të tjerë.

Brenda Burgut të Dubravës gjendet një pllakë përkujtimore me emrat e të vrarëve në këtë masakër që konsiderohet si një nga më të mëdha të regjimit serb të kryer ndaj shqiptarëve.

Për këtë masakër ende nuk është dënuar askush.

Source link