Akropoli në Athinë u rihap sot për vizitorët, fill pas mbylljes së përkohshme, për shkak të shpërthimit të koronavirusit.

Më shumë se 200 pika arkeologjike në vend do të rifillojnë punën sot, sipas Ministrisë greke të Kulturës.

Pas tyre do të hapen edhe kinematë më 1 qershor, muzetë në 15 qershor dhe ngjarjet e artit në 15 korrik, tha ministrja e Kulturës, Lina Mendoni.

Hapja përfshin mbajtjen e distancës prej 1.5 metrash (5 metra) midis njerëzve dhe sigurimin e një numri maksimal të vizitorëve për sitin arkeologjik. Do të ketë rregulla të posaçme për ambientet sanitare, teksa rekomandohet vënia e maskave dhe përdorimi i dezinfektuesve të duarve.


Top Channel

Source link