12:03, 14 Maj 2020

Për shkak të masave shtrënguese të cilat janë marrë dy muaj më parë nga Qeveria në detyrë për parandalimin e përhapjes së virusit Covid-19, sektori transportit të udhëtarëve sikur shumë sektorë të tjerë ka pësuar humbje të mëdha.

Kryetari i Shoqatës së Transportit të Udhëtarëve, Ruzhdi Kurtishaj po kërkon nga Qeveria në detyrë lehtësim të masave për transportin e udhëtarëve pasi është kërkesë e kompanive transportuese dhe të udhëtarëve.

Kreu i kësaj shoqate thotë për KosovaPress se ka marrë ankesa nga shumë kompani që në rast se nuk fillon puna e kompanive të tyre do të protestojnë, meqenëse humbjet në këtë sektor janë shumë të mëdha.

Kurtishaj po ashtu ka thënë se vetëm në transportin me autobusë janë mbi 10 mijë të punësuar, ndërsa dëmet e shkaktuara nga pandemia deri tash janë rreth 50 milionë euro.

Source link