Paketa e masave të promovuar nga qeveria e LSDM-së nuk janë masa për të luftuar Covid-19, por masa për ryshfet dhe për të kryer krime. Ata janë jofunksional, të padobishëm dhe nuk do të arrijnë në përdoruesin e fundit, përveç xhepit të tenderit të koalicionit qeveritar Zaev, Spasovski, akuzojnë nga OBRM-PDUKM opozitare.

“Masat për ekonominë janë pa kritere të qarta. Dhe sa herë që nuk ka kritere të qarta, mundësia e përvetësimit dhe krimit është e madhe.

Për shembull, masat kanë për qëllim trajtimin e pasojave të krizës së coronës, dhe sigurimin e 120 milion eurove për fillimin e kompanive të sapoformuara, apo kompanitë e Vice Zaevit, Hari Lokvenecit, Cvetanka Laskovas, vëllai i Sasho Ordanovskit dhe të tjerët që tashmë kanë marrë para nga Fondi i Inovacionit. Ata parashikojnë një garanci prej 25 milion eurosh për borxh doganor, që do të thotë 25 milion euro tarifa doganore për kompanitë e Vice Zaevit.

Ata do të japin 76 milion euro për bujqësinë, dhe nuk ka kritere për këtë, dhe janë para që shteti tashmë i ka përmes programit ekzistues bujqësor. Që do të thotë se ata po bëjnë politikë të pastër. Ata do të japin një kartë pagese për të papunët, dhe në vend që të vendosin paratë në një kartë ekzistuese, ata do të shkojnë në një kartë të re, që do të thotë një biznes i ri për qeverinë”, akuzojnë nga OBRM-PDUKM./Telegrafi/

Source link