18:07, 14 Maj 2020

Edhe 10 tekste mësimore nga Shqipëria janë shtuar në katalogun e teksteve mësimore në Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.

Këtë lajm të mirë e bëri publik kryetari i Preshevës, Ragmi Mustafa, që tha se këto janë lejuar dhe publikuar nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik në Serbi, njofton Klan Kosova.

“Edhe dhjetë (10) tekste mësimore nga Republika e Shqipërisë janë në fazën e fundit të aprovimit për të qenë pjesë e katalogut të teksteve mësimore në gjuhën shqipe, të lejuara dhe publikuar nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik”.

“Lus të gjithë drejtuesit e shkollave fillore në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë që deri në këtë fund muaj, përmes programit të menaxhimit shkollave “Dositej” të bëjnë përzgjedhjen e këtyre teksteve mësimore”.

“Edhe shqip, edhe nga Shqipëria, edhe më të avancuarat në rajon”.

Source link