14:35, 13 Maj 2020

Instituti Demokratik i Kosovës thekson se dyshimet e paraqitura nga mediat për kontratën e nënshkruar nga komuna e Prizrenit për realizimin e projekteve për ndërtimin e miniparqeve, furnizimin dhe vendosjen në hapësirat publike të ulëseve dhe koshave për plehra dhe ndriçim në hapësirat publike mbeten tejet shqetësuese.

“Raportimet mediale se çmimet janë diametralisht të ndryshme për produkte thuajse të ngjashme, ngritin dyshime se ky tender me kohë është “qëndisur”, mbetet bazë për hetime të mëtejme të organeve të drejtësisë. Çmimet për ulëset e parkut që variojnë nga 11 Euro deri  995 Euro lënë hapësirë për dyshime të arsyeshme se ky aktivitet i prokurimit është i manipuluar”, thuhet në një njoftim për media të KDI-së.

Instituti Demokratik i Kosovës kërkon që kjo kontratë e nënshkruar nga komuna e Prizrenit  të jetë objekt i hetimit nga organet e drejtësisë.

Po ashtu ky institut i bën thirrje kryetarit të komunës të shtojë kontrollet e brendshme me qëllim të menaxhimit sa më efikas të parasë publike, transmeton Klan Kosova.

 

Source link