9:28, 13 Maj 2020

Pandemia koronavirus ka çuar në një rritje të akteve të abuzimit të kafshëve, duke përfshirë braktisjen e tyre nga pronarët.

Kjo nga frika se kafshët shtëpiake mund të kontraktojnë COVID-19, thotë një studim i ri, njofton Klan Kosova.

Shqetësimi për rolin e kafshëve shtëpiake në përhapjen e virusit u shfaq së pari në fund të shkurtit 2020, kur një qen në Hong Kong testoi pozitiv për koronavirusin.

Diagnostikimi i 17 vjeçarit mashkull Pomerianian shkaktoi një valë veprimesh të qëllimshme abuzimi ndaj kafshëve, sipas studimit.

Kjo ndodhte pavarësisht se nuk kishte prova domethënëse që kafshët shtëpiake mund të përhapin koronavirusin te njerëzit.

Një grup i njohur si Administrata e Ndërtimit Urban njoftoi se do të vriste çdo kafshë shtëpiake që gjendet jashtë.

Ky ndjenjë u bë jehonë nga disa zyrtarë nga provincat Hunan dhe Zhejiang të Kinës.

Shumë kafshë shtëpiake gjithashtu janë larguar pa dëshirë nga shtëpia vetëm nga pronarët, të cilët janë detyruar përkohësisht të evakuohen – duke mos kuptuar se sa kohë do të zhdukeshin.

Source link